Förhindra svullnad och trötthet i benen genom att öka blodcirkulationen

Lindra smärta och svullnad i underbenen

Du som följer min blogg och INSTA, vet att jag drog av främre korsbandet våren 2019 inne i flygplanet på resan ner till Thailand. Du vet säkert också att den rygg jag har inte är 100% bra. Jag upplever ofta att underbenen blir stumma och svullna vid långvarigt stillasittande samt att jag får väldigt ont i fötterna. 


Efter att jag drog av främre korsbandet på höger knä och opererat det två gånger, känner jag av det extra mycket i höger underben. I det här inlägget kan du läsa vad som hände med knät, Korsbandsskadan

Har du någon gång stukat en fot under träning, slitit ut/av någon led eller kanske bara fått ont i rygg och höft efter för mycket stillasittande vid en dator?

Då kan det vara bra att ta hjälp av olika typer av skydd, bandage och andra rehab produkter.


Tiden innan första knäoperationen fick jag en ortos från rehab, som jag skulle använda vid gång och den hjälpte mig supermycket. Ortosen stabiliserade knät och lättade smärtan en aning.

Sen tycker jag av erfarenhet att kompressionsstrumpor avlastar stumma och svullna underben. Jag använder nästan alltid kompressionsstrumpor till vardags, på vandringen och på kontoret där det blir mycket stillasittande. Strumporna göra att stumheten i underben och fötter lättar, till och med ryggen påverkas positivt då blodcirkulationen fungerar mycket bättre. Benen känns inte alls lika tunga och fötterna svullnar inte alls.

Kan du relatera flygresor och svullna fötter?
Kompressionsstrumpor har varit min räddning under alla dessa flygresor till Asien och utan dem hade jag bokstavligen haft elefantfötter.

Det finns verkligen bara positiva aspekter kring hjälpmedel när en har skadat sig, har svullna ben och fötter eller kanske till och med ont i ryggen.

0 Comments

Tack för att du läser. Lämna gärna en kommentar.
//Stina