Ambjörnarp Dressin

Dressincykling i Ambjörnarp

Nu tänkte jag tipsa om en riktigt rolig aktivitet som passar stora som små, nämligen dressincykling.

Vi förbokade en dressin ganska tidigt i våras för att vara säkra på att få en dressin till midsommar. Tanken var att vi skulle fira midsommar på ett annorlunda sätt, för att undvika allt för mycket trängsel och nära kontakter pga covid.



Dressincykel

På varje dressin får det plats två vuxna och ett barn. En trampar och de två andra kan sitta på den uppfällbara bänken eller på sidan där vi har vår kylväska och ryggsäck. Sitter någon där nere får du bara se till att hålla fötterna uppe så de inte släpar i backen.

Gamla järnvägen

Att trampa dressin på gamla järnvägen är något som passar alla, gammal som ung.
Cykla i din egna takt, njut av dunket och naturen som omger spåret. Stanna för en fika och eller bada vid rastplatsen vid Holmåkra, ca fyra kilometer söderut från Ambjörnarp.

Grillmöjligheter finns. För den som behöver, finns även ett utedass vid rastplatsen. Ta bara med eget papper.



Trampa dressin

Det är ganska lätt att cykla/trampa på en dressin och framförallt väldigt roligt. Det känns som att åka tåg fast på ett mycket mer primitivt sätt. Kanske inte lika bekvämt heller, men en väldigt rolig och fantastik upplevelse om du frågar mig.

Jag testade att cykla men Joachim trampade mest. Det gick att få upp ganska hög fart. Ibland var vi tvungna att kliva av dressinen och leda den över vägen och vissa delar av spåret.

Hyra dressin

Dressiner hyr du via Ambjörnarps byalag, dressinerna måste förbokas. Du kan hyra dressin alla dagar i veckan ända till snön kommer. 
Tider för avgång är kl. 10.00, 14.00 eller 18:00 du hyr den i 4 timmar och en dressin kostar 200kr.



Ambjörnarp

Ambjörnarp är ett vackert samhälle söder om Tranemo som är känt för alla sina sjöar.



När du cyklar dressin i Ambjörnarp startar du från Ambjörnarps gamla station och trampar dig fram till Sjötofta där du sedan vänder för att cykla tillbaka. Dressincyklingen sker alltså på den gamla järnvägslinjen Landeryd-Falköping

Hur du gör om du möter en annan dressin på spåret

Möter du någon annan på en annan i motsatt riktning byter ni enkelt dressin och sen lyfter upp den och vänder runt. Samma om någon parkerar och ni ska förbi, istället för att lyfta förbi dressinen tar ni den dressin som står i rätt riktning. Ni byter alltså bara dressin. Se bara till att ta med er alla era grejer så ni inte glömmer kvar något i den dressin ni hade innan.



Upplev naturen, vädret, lyssna på tystnaden, dunket från spåret och njut!

0 Comments

Tack för att du läser. Lämna gärna en kommentar.
//Stina