Kurort med SPA

Kurortshotellet Mösseberg

Förra helgen åkte vi till Kurortshotellet i Mösseberg för att SPA:a. Välbehövligt och så skönt med varma bad.

Kan tillägga att de vidtagit alla åtgärder och följde rekommendationerna från FHM.

Joachim fyllde 50 år i januari och med tanke på pandemin har vi varit väldigt sparsamma med att hitta på något av naturliga skäl.

Vi ville ändå göra något där vi kunde "fira" Joachim och valde Kurortshotellet.


Historik om Kurortshotellet i Mösseberg

1746 genomförde Carl von Linné sin västgötska resa och kom en blåsig julidag till Falköping. Han studerade floran på såväl Mösseberg som Ålleberg. När han vandrade uppför sluttningen till Mössebergs platån förundrades han över att naturen var så växlingsrik. 

Han gjorde upptäckter – bland annat beskrev han, i sin än idag läsvärda reserapport, bland annat den sällsynta örten tistelsnyltrot. Även om Linné njöt av Mössebergs sluttningen skulle det dröja ytterligare ett sekel innan den viktigaste komponenten för en framtida kurort skulle läggas på plats – dragningen av Västra Stambanan. Läs mer på hotellets sida

Den 14 november 1907 invigde prins Gustaf Adolf Vintersanatoriet som förutom gästrummen hade en sällskapsvåning med magnifika salonger i svit, rökrum, biljardsal, matsal samt fullständig badavdelning, kök och en stor ekonomiavdelning i en suterrängvåning. Tidens finesser fanns här som elektriskt ljus, centralvärme och vattenklosetter.

Rummen på kurorten

De flesta rum har utsikt balkong med vacker parkutsikt. Vi bodde inne på kurorten.


Vi boka en tvårättersmiddag i förväg och väl på plats blev det även efterrätt. Maten var väldigt god, men tyvärr var den något kall när den serverades.




Jag upplevde att rummen var något kalla, lite väl kalla för min smak, men när solen sträckte ut sina långa armar spred sig en härlig värme i rummet. Sköna sängar och ganska bra kuddar. I övrigt var rummet helt okej.

Kurorthotellet Mösseberg

Hotellet i övrigt var väldigt fint på insidan och SPA-avdelningen var kanon. Precis lagom.


Efter en riktigt härlig hotellnatt och fantastiskt god frukost begav vi oss hemåt.

Kurorten Mösseberg

Trandansen

Vi svängde även förbi Trandansen och tittade på tranorna innan vi åkte hem igen.

Tranor

Tranor


0 Comments

Tack för att du läser. Lämna gärna en kommentar.
//Stina