The Visitor Stugby Håverud

Stugan i Håverud

Förra veckan började vår semester och vi hade sen tidigare bokat en stuga i Håverud, Dalsland.

Vi bokade två nätter på Visitor Stugby som låg väldigt bra till med tanke på Akvedukten och Dalslands Kanal. Vi fick en stuga med vidunderlig utsikt över slussområdet och kanalen. Verkligen full pott på den. Nedan är bild från stugterrassen. Förutom att vi bodde väldigt bra hade vi även tur med vädret. Inte en droppe regn och mestadels sol.

Utsikt från stugan

The Visitor Stugby

Positivt: Stugan var rymlig, det fanns ett litet kök med fläkt och två spisplattor, diskho, kyl med litet frysfack, mikro, kaffebryggare och vattenkokare. Mörkläggningen var godkänd. 
Stort badrum med egen toalett och dusch fanns. Ett lagom stort bord med tillhörande stolar fanns också. I stugan fann två sängar samt ett loft med tre sovplatser. Vi valde av naturliga skäl till att sova i sängarna. På uteplatsen fanns plastbord och 4 stolar. Det fanns även möjlighet att parkera precis vid stugan. Läget med utsikten var kanon och ett stort plus var gångavståndet till slussområdet och akvedukten.

Längre ner skriver jag det negativa om stugan. Loftet kollade vi aldrig så där kan jag varken skriva bu eller bä om.

Insidan av stugan

Negativt: Stugan var ganska sliten i köksdelen, städningen var inte heller i topp, varken i själva stugan eller badrummet. Täcken och kuddar, framför allt kuddarna hade flera svettfläckar, sängarna var bedrövliga. Rent ut sagt fruktansvärda och helt ofjädrade, om det ens fanns någon fjädring kvar. (jag har skrivit detta på Booking, som vi bokade via)
Helt ärligt kändes ängarna något ofräscha. Nu kanske det skiljer sig åt per stuga men den vi fick hade verkligen inga bra sängar. Vi använde varken täcken eller kuddar från stugan och hade med oss egna sängkläder, som tur var. Det gick att hyra lakan om man ville.
Spisfläkten var svår att stänga av, bestick och glas var inte riktigt rena. Handfatet i badrummet var lite snuskigt på undersidan och golvet var inte riktigt rent när vi kom så det fick de komma och dammsuga.
Negativt var också att det var väldigt lyhört trots stängda fönster med mörkläggning. Grannstugan hade fest till midnatt och det lät som de var inne hos oss.

Parkeringsplats

Vi hade trots fel och brister i stugan, Visitor Stugby Håverud, en bra vistelse och hade det bara varit bättre sängar, kuddar mm och något fräschare i kök samt badrum hade det varit perfekt.

Vegokorv med bröd

Jag ska skriva mer om kanalområdet i Håverud i nästa inlägg

0 Comments

Tack för att du läser. Lämna gärna en kommentar.
//Stina