Suanson Beach Storm och nedfallna träd

Tromb på Suanson Beach

På kvällen den 31 juli satt vi inne och tittade på film när himlen helt plötsligt öppnade sig och vräkte ner vatten. Efter en stund kom det kraftiga kastvindar från ingenstans, strömmen gick och grejerna ute på terrassen flög omkring.

Snabbt som attan tog vi oss ut för att ta rätt på sakerna, flytta på möblerna mot väggen och skyndade oss sedan in för att tända ljus och komma undan både regn och vindar.

Det var svart överallt. När regnet lugnat sig och vi vart utan ström ett bra tag tog vi oss ut med sarengen på Suanson Beach road för att se om det var fler som var utan ström. 

Vi körde bakvägen vid Suanson Beach och det visade sig att det var var vårt område och en bit utmed Suanson Beach som var strömlösa samt butiken 7/11. Skylten till vårt område hade blåst sönder.

Vi åkte en av sidovägarna mot Suanson Beach men fick vända då det låg omkullblåsta träd lite överallt. Inte helt lätt att se allt i mörkret trots att vi hade ljus på sarengen.


Vi valde att åka tillbaka hem men fick köra runt på flera ställen då det var flera träd som var omkullvälta. 

Den natten fick vi sova utan AC och fläktar och det var svettigt värre. Morgonen därpå var det fortfarande ingen ström så vi valde att åka och kika hur det såg ut i dagsljus. Detta var vad som mötte oss


Både större och mindre träd var avbrutna, hade vält och fått med sig hela roten osv. Vissa delar utmed beachroad och Suanson var värre än andra delar av strandvägen.



Det var fordon som försökte flytta och röja på träd och människor som kämpade på för fullt för att flytta på träd och kvistar.


Vad vi kunde se var det två riktiga bamseträd som vält över en butik ganska nära butiken 7/11 utmed Suanson Beach. Stora träd som hade fallit över flera av elledningarna som dels gav ström till butiken och en del av Suanson Beach samt vårt område.
Ingen visste hur länge vi skulle vara utan ström eller när den skulle komma tillbaka. Vi var strömlösa i totalt 28 timmar från det att tromben slog tills den kom tillbaka.

Vad jag vet kom inte några personer till skada men jag är inte helt säker. Vet att det var någon minibuss som fick ett träd över sig utmed pinjeallén vid Suanson Beach men inte heller där kom någon person till skada så vitt jag vet. Tur var vär det.

2 Comments

  1. Ja vädrets makter är inte att "leka med" ibland i Thailand.
    Jobbigt vara utan ström i över 2 dygn.
    Vi hade stora problem med vattenförsörjningen efter översvämningen 20017.
    Så van man är att det mesta fungerar hemma i Sverige.
    Kram Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Titti

      Ursäkta sent svar. Nej verkligen inte, det har jag väldig respekt för.
      Ja det var väldigt jobbigt att sova framförallt och sen det här med att gå på toa var lite klurigt också.

      Ja precis, vi är lite bortskämda hemma i Sverige.
      Kram Stina

      Radera

Tack för att du läser. Lämna gärna en kommentar.
//Stina