Koh Samet High Speed Ferry

High Speed Ferry till Koh Samet

Från Ban Phe kan du enkelt åka ut till Koh Samet för en dag. Det finns flera alternativ att välja mellan om du vill åka till Koh Samet. Du kan ta snabbfärja, slowboat eller speedboat.

Vi bestämde oss för att göra Koh Samet för en dag eftersom vädret var kanon precis som alla andra dagar men havet var lugnare just denna dag. Vilket passade mig bra då jag inte gillar att åka båt såvida inte vattnet är helt spegelblankt. Denna gång tog vi oss över med High Speed Ferry (snabbfärjan).

Normalt brukar vi åka med slowboat, men ville testa snabbfärjan som bara tar 10 minuter. Vi åker aldrig speedboat speciellt inte efter vår speedboat tur år 2010, men det är en annan historia.

Biljettförsäljning färjor Koh Samet

Biljettförsäljningen ligger nästan mittemot polisstationen i Ban Phe, nära Taruna Phe Pier. Man ser biljetthuset tydligt när man är på rätt plats för det står Fast Ferry på en stor skylt.

Pris: Det kostar 150 bath per person enkel väg och vi valde att köpa tur-och-retur biljetter eftersom vi skulle vara på Koh Samet för en dag.

https://kohsametferries.com/
Bild lånad från https://kohsametferries.com/
Tidtabell för High Speed Ferry till Koh Samet

Resa från Ban Phe till Na Dan pier: 

Avgångstid: 07:30, 09:15, 11:35, 12:35*, 14:45, 17:00

Resa från Na Dan pier till Ban Phe: 

Avgångstid: 08:15, 10:15, 12:15, 13:15*, 15:30, 17:30
* = endast lördag/söndag

På High Speed Ferryn kan du välja mellan att sitta uppe på däck eller inne i båten. Vi satte oss uppe på däck i den gassande solen.


Det tar ca 10 minuter att åka med High Speed Ferry. 
Snabbfärjan är mycket enklare att stiga på och av än träbåtarna. Här är vi nästan framme vid Na Dan pier på Koh Samet.

Koh Samet

Nationalpark Koh Samet

Väl framme på Koh Samet behöver man betala 20 bath för att gå ut från Na Dan pier. När vi hade gjort det valde vi att gå till National parken och vara på den största och livligaste stranden Haad Saikeaw. För att komma in i parken behöver du betala 200 bath per person.

När vi kom fram var det väldigt mycket kineser och koreaner som hoppade på och av speedboats i ett kör, de ropade och trängde sig fram. Ganska störande och stressande att försöka hitta en bra plats att bada på.

50 bath för en solstol på Koh Samet

Vi valde att bada precis jämte alla vattenskoters för där var det lite lugnare.
Det kostar 50 bath för en solstol oavsett om du äter på den restaurang som du sitter vid eller inte.

Koh Samet

Tips. Vill ni ha det riktigt lugnt men ändå vistas på Haad Saikeaw rekommenderar jag att ni går bort mot klipporna där Koh Samet skylten står.


Där är det inte alls lika livligt plus att det finns en del av stranden som är alkohol- och rökfri, om man önskar det.

Vi tog en promenad dit jag skrev om ovan och vilken skillnad, inte alls lika många människor och endast någon enstaka speedboat. Hade vi vetat det när vi gick hade vi tagit med våra väskor och saronger men det gjorde vi inte. Vi stannade i alla fall och badade och njöt av lugnet.



Vi hade en helt fantastik dag på Koh Samet, men för oss räcker det med en dag eller max en natt, sen vill vi tillbaka till lugna Suanson.


Här är bild på en typisk slowboat som du också kan åka och det fungerar finfint men tar lite längre tid, ca 25 minuter, men är också billigare. Det kostar mellan 50-100 bath per person tur-och-retur, beroende på vilken av båtarna du åker med.

Na Dan pier

Bild på High Speed Ferryn. Vi satt som sagt där uppe under segel taket och det är ganska hett mitt på dagen men fantastik utsikt på kvällen vid solnedgången.



0 Comments

Tack för att du läser. Lämna gärna en kommentar.
//Stina