Nedräkning Dubai

Planera resan till Dubai

Jag reser till Dubai om 55 dagar. Min morbror arbetar i Dubai, så jag ska bo hos honom och hans fru. Sambon kan inte åka med eftersom han inte har tillräckligt med semesterdagar. Jag kommer att åka i början på mars och stanna till 11 mars. 

Min dotter och hennes sambo åka med. De åker lite kortare tid än mig. Det ska bli intressant att åka dit för det finns mycket att göra i Dubai. Har hittat många aktiviteter som man kan se och göra i Dubai. Vi kommer inte att besöka alla platser men nedan har jag några utvalda.

Burj Khalifa Dubai

Skyskrapa i Dubai i Förenade Arabemiraten som är 828 meter hög och har 164 våningar, och därmed både världens högsta byggnad och världens högsta byggnadsverk.


Burj Khalifa Dubai

Burj Al Arab Dubai

Lyxhotell i Dubai i Förenade Arabemiraten som ingår i hotellkedjan Jumeirah och som när det öppnades 1999 var världens högsta friliggande hotell.


Burj Al Arab

Dubai Mall

Dubai Mall i Förenade Arabemiraten är till ytan världens största galleria med fler än 1 200 butiker i fyra våningar.


Dubai Mall Dubai

Aquaventure Waterpark Dubai

Aquaventure Park Dubai

Dubai Miracle Garden

Dubai Miracle Garden

The Dubai Fountain

The Dubai Fountain

Dubai viken

En 10 km lång havsarm med smal mynning som skapar en utmärkt naturlig hamn. Platsen har länge varit bebodd och är sedan 1833 kärnan i emiratet Dubai med den gamla staden och hamnen 

Dubai Marina

En stadsdel i Dubai i Förenade Arabemiraten och är ett av de nyetablerade bostadsområden som ligger i stadens sydvästra utkant cirka 25 kilometer från centrum. 

Dubai Marina

Palm Jumeirah Dubai

En konstgjord ö i Dubai som tillsammans med Palm Jebel Ali och Palm Deira, ingår i en "trilogi" av byggprojekt som påbörjades i Dubai 2001



Ski Dubai

En inomhusskidanläggning på 22 500 kvadratmeter. Skidanläggningen är en del av Mall of the Emirates, ett av världens största köpcentrum, som ligger i Dubai i Förenade Arabemiraten

Dubai Museum

Dubai fortet ligger i södra Dubai Creek, på Al Souk Al Kabir områdetvsom vimlar av kraftfull handel och är domstolen (monarkens Divan). Det byggdes årv1787, ca 200 år sedan, Senare förvandlades fortet till en arsenal för artilleri och vapen. Det användes också som ett fängelse för fredlösa. Detta Fort renoverades under regeringstiden av det sena Sheikh Rashid Bin Saeed Al Maktoum. 
Det öppnades år 1971 (det år då federationen bildades) för att vara ett officiellt Museum som visar historien om Dubai och dess ursprungliga arv.

Jumeirah Beach Dubai

En strand i Förenade Arabemiraten. Den ligger i emiratet Dubai, i den norra delen av landet, 120 kilometer nordost om huvudstaden Abu Dhabi. Trakten runt Jumeirah Beach är ofruktbar med lite eller ingen växtlighet.

Jumeriah Beach

Jumeirah Mosque Dubai

Mosque Dubai

Grand Mosque

Grand Mosque dubai

Dubai Aquarium & Underwater Zoo Dubai

2 Comments

  1. Hej! Vi var i Dubai i oktober och det var ett fantastiskt land. Dels för att det var så rent samt kändes väldigt säkert. Billigt och enkelt att resa både med taxi, metro och spårvagn. Vi besökte många av dina förslag på sevärdheter samt var även på Dragon Mall som är som Ali Express och Wisch fast på riktigt. :) Väldigt härliga bad med varmt och mjukt vatten, ja, t.o.m. bättre än Thailand. :P
    Ha en underbar resa.
    Marie K

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej
      Tack för din kommentar Marie. Vad roligt att ni uppskattade Dubai. Tack så jättemycket �� jag ska nog trivas. Hälsningar Stina

      Radera

Tack för att du läser. Lämna gärna en kommentar.
//Stina