Lysekil

Snabbvisit i Lysekil

Efter vår natt i Hunnebostrand och Ramsvik var det dags att åka hemåt igen men vi tog vägen förbi Lysekil på hemvägen.

Vandrare havet dig hälsar. Klippornas rike dig kallar

Väl framme i Lysekil var det faktiskt lite mulet, vi åkte från ett soligt Hunnebostrand till ett mulet Lysekil vilket inte gjorde något då solens värme trängde sig genom de grå molnen. 

Vi strosade omkring på bryggan och sen in till Lysekils centrum. Klockan var knappt 12.00 men vi kände att vi var lite hungriga och bestämde oss för pizza.

Vandrare havet Dig hälsar. Klippornas rike Dig kallar
Vandrare havet Dig hälsar. Klippornas rike Dig kallar

Lysekils Pizzeria
Mozzarella pizza

Loppis och antikt i Lysekil

Efter maten gick vi runt och tittade i olika affärer och hittade några antik- och loppisbutiker. Framför den ena antikaffären stod detta gamla positiv där en kille satt och vevade igång en glad trudelutt då och då.

Musikinstrument Positiv

Positiv, även gatuorgel, handorgel och vevorgel, är en orgel med vevanordning. Genom att veva på den spelar den automatiskt upp en melodi. Instrumentets svenska namn vevorgel kommer från tyskans drehorgel och instrumentet har sitt ursprung i regionen Italien/Tyskland.
Antikaffär Lysekil
Positiv maskin

Rödgubben Lysekil

Eftersom vi var ganska tidiga kunde vi köpa dagsfärska jordgubbar på torget i Lysekil. Det kan ha varit bland de godaste jordgubbar jag smakat på länge. En hel låda för 40 kr. Mums

Jordgubbar
Rödgubbens jordgubbar

Kallbadhuset Lysekil

Vi gick även förbi kallbadhuset i Lysekil. Visst är det vackert? Älskar Bohuslän med dess klippor och skär, det ena stället vackrare än det andra. Får sån lust att sjunga "Ta mig till havet och gör mig till kung" eller drottning går också bra :-)
Kallbadhuset Lysekil
Kallbadhus Lysekil

0 Comments

Tack för att du läser. Lämna gärna en kommentar.
//Stina