Ramsviks Stugby & Camping

Ministuga på Ramsviks Stugby & Camping

Nu är det äntligen dags för några nya inlägg. Jag har haft semester i dubbel bemärkelse, både från arbetet och från bloggen, men nu ska jag blogga ikapp tänkte jag. Jag börjar med vår campingsemester som vi åkte till direkt efter att vi varit i Dalsland

Ramsviks Stugby & Camping

Den 17 juli hade vi bokat en natt på Ramsviks Camping & Stugby. När jag skulle boka stuga var det ganska fullt och det fanns inte många stugor att välja mellan som var lediga så det blev en ministuga i Ramsvik. Eftersom vi körde från Dalsland till Bohuslän var vi något tidiga behövde vi vänta i ca 2,5 timme innan vi kunde checka in i stugan. Vi passade därför på att njuta av solen, utsikten, naturen och klipporna.
Ramsvik

Avkopplande vid havet

Vi tycker det är väldigt avkopplande att bara titta ut över det böljande blågröna havet och titta på alla båtar som åkte förbi, den ena större än den andra.

Ramsvikslandet
Ramsvik
Ramsvikslandet

Ramsvikslandet är ett av Västra Götalands mest besökta naturreservat. Ramsvikslandets karga och storslagna skönhet är karaktäristiskt för ett landskap som präglats av vind, hav och ett intensivt markutnyttjande. Vidsträckta klippområden varvas med ljunghedar, ängar och lövdungar. Det småskaliga odlingslandskapet, med sitt sammanhängande system av åker, äng och betesmark, är typiskt för Bohuskusten.

Läs mer om Ramsvikslandet på länsstyrelsens sida


Vi hade egentligen tänkt att gå den vandringsled som fanns men gjorde inte det av någon anledning, jag tror att vi kom överens om att det skulle bli lite för långt för mitt knä.
Ramsvikslandet
Naturreservat Ramsvikslandet


Sjöbodsstuga 2 bäddar

Vi  bokade som sagt en sjöbodsstuga som kan vara den minsta lilla stuga vi någonsin bott i eller kommer att bo i igen. Inne i stugan fanns toalett och ett minihandfat, vilket var ett plus, förutom att det var väldigt trångt. Speciellt för en storvuxen man. Joachim fick backa in för att lättare kunna sitta på toa *skrattar* Det fanns ett litet pentry med kallt vatten, kylskåp, mikro och en spisplatta. Inne i stugans bottenvåning fanns två fällstolar och ett bord, mer än så fick inte plats.

Sov loft sjöbodsstuga

I stugan fanns sov loft med en ganska brant stege och på sov loftet fanns plats för två vuxna och ett mindre barn. Madrasserna var placerade på golvsängbottnar med ribbor och de var inte speciellt sköna. Loftet var ganska varmt trots att vi hade det lilla fönstret öppet hela natten. Nackdelen med att ha fönstret öppet var att vi hörde allt då alla stugor låg tätt tätt bredvid vandra.

Ramsviks stugby & camping
Sjöbodsstuga 2 bäddar

Ramsviks stugby & camping
Sjöbodsstugor i större storlekar upp till 6 personer

Minisemester i Ramsvik

Överlag var natten i Ramsvik okej, men eftersom att stugan var så liten inkl. terrassen kände vi oss lite malplacerade. Det var också väldigt mycket gäster på campingen vilket gjorde att vi inte kändes oss speciellt bekväma och det var svårt med avstånd till andra campinggäster

Större stuga på Ramsviks stugby & camping

Om vi skulle tillbringa någon eller några fler nätter på Ramsviks stugby & camping igen kommer vi att boka något större boende för sjöbodsstugan var alldeles för liten med tanke på vad det kostar per natt.

Pris sjöbodsstuga 2 bäddar: 1700 kr/natt för 6 kvm + 6 kvm sov loft

Läs mer om de olika boendetyperna på Ramsviks Stugby & Camping

0 Comments

Tack för att du läser. Lämna gärna en kommentar.
//Stina