Ficktjuvar och fotboll I Barcelona

Ficktjuvar i Barcelona

Ficktjuvarna på tåget

Den 2 februari köpte vi oss var sitt 2-dagars metro kort, dels för att det är långt att gå till vissa sevärdheter och dels för att det underlättade för en dam med skadat knä. Priset för ett kort som räckte i 48 timmar kostade ca 30 euro. Vårt hotell låg precis jämte stationen Jaume 1, vilket var helt perfekt.

Barcelona

Vi skulle åka ganska långt och när vi nästan nått slutdestinationen märkte Johanna att det var en kille som blängde på henne på ett mycket underligt sätt. Hon informerade oss andra att hålla uppsikt, vilket vi gjorde. Det var 2 killar i vagnen och troligen 2 killar till där vi gick av.

Tunnelbanan Barcelona

När vi gick av och skulle upp från tunnelbanan följde dessa ficktjuvar efter oss. Vi stannade så de kunde gå förbi oss så att vi kunde ha koll på dem istället för att de skulle ha koll på oss.

De lyckades inte stjäla något från någon av oss men tyvärr blev en kvinna drabbad, men som tur var såg Johanna vad som hände och gjorde henne uppmärksam på att de hade plockat hennes mobil ur fickan. Lyckligtvis tog hon tillbaka sin mobil och tackade Johanna för hjälpen. Kan lova att vi höll ögonen på dessa killar och sen höll vi även hårt i våra värdesaker.

Sagrada Familia Barcelona

Vårt mål för dagen var att ta oss till Parc Güell men på vägen dit stannades vi till vid
Sagrada Familia Barcelona och tog lite foton.

 

Parc Güell

För att ta sig till Parc Güell kan du åka skyttelbussen om du köper inträdesbiljett. Vi köpte ingen inträdesbiljett till själva mosaikkonsten utan gick runt i området där det inte kostade några pengar.


Vi promenerade som sagt ända upp till Parc Güell och det var väldigt brant uppför och långt att gå. Sjukt jobbigt, det fanns rulltrappor men merparten var inte i bruk så det vara bara att stega sig upp för alla trappor. Först var det en riktigt brant backe upp till Parc Güell. Sen kom rulltrapporna där mer än hälften inte var i bruk.


Utsikt från Parc Güell 

När vi hade kommit nästan hela vägen upp till Parc Güell var jag så slut i rygg, knät och kropp att jag var nästintill svimfärdig och skakade som ett asplöv. Var tvungen att sitta en bra stund innan jag orkade fortsätta.

Barcelona

Här ser ni hut högt upp vi är med en fantastik utsikt från Parc Güell.

Barcelona

Fantastik utsikt över Barcelona och perfekt väder med klarblå himmel och varm sol.


Högsta toppen Parc Güell

Detta är den högsta toppen i Parc Güell där det finns tre magnifika kors (Gaudí var en religiös man) och här du kan njuta av en fantastisk och imponerande utsikt över Barcelona.

Gaudis kors

Parc Güell

Park Güell var från början inte avsedd att bli en park utan var ett byggprojekt för ett bostadsområde med exklusiva tomter. Parken är väldigt stor och saknar motstycke med sina naturliga former, spiralformade torn, trappor och jättelika ödlor (den salamanderliknande trappskulpturen El drac 'Draken').
Dessutom är mycket i parken fyllt med mosaik av typen trencadís; Gaudí anställde ett stort arbetslag som fick till uppgift att slå sönder kakelplattor, tallrikar och glas för att sedan sätta samman dem igen.

Detta förlöjligades av den samtida pressen, och en av stadens mest kända krönikörer beskrev sitt besök vid arbetsplatsen: "Jag ser 30 personer i full fart med att slå sönder kakelplattor samtidigt som jag ser 30 andra i full färd med att sätta samman dem igen, ta mig djävulen om jag förstår." Text från Wikipedia


Barcelona

Att ta sig till Parc Güell

Tunnelbanelinje L3-Grön, station: "Lesseps" eller "Vallcarca" eller Bussnummer: 24-31-32 -H6 -92 -112 eller "Bus turístico" Blålinje.


I dessa palmer fanns det massor med nymfparakiter.

Barcelona

Växterna med stora blad är agaveplantor

Parc Güell

Parc Güell

Efter att vi hade gått runt och kollat på det mesta i Parc Güell som inte kostade några pengar var vi trötta i benen och torra i halsen och då passade det bra med svalkande dryck och glass.

Joachim

Henke och Johanna

Jimmy


Öppettider Parc Güell

Öppet från kl 10:00. Stänger: mellan november-februari kl 18:00 och mars och oktober kl 19:00. 
Månad april och september kl 20:00, mellan maj-augusti kl 21:00. 

Efter vätskepausen var det dags att gå neråt igen. Här ser några av de fina "pepparkakshusen"




Camp Nou FC Barcelona

På kvällen blev det fotboll på Camp Nou och FC Barcelona. Vi hade platser med väldigt bra utsikt men också så pass högt upp att jag och Johanna gav upp efter första halvlek pga höjdrädsla. Jag fick nästintill lite panikångest högt däruppe och skakade okontrollerat och var torr i halsen trots att jag drack massor med vatten. Men jag är ändå glad att vi var där och fick se när FC Barcelona gjorde 2-0 innan vi gav upp. Det var verkligen en upplevelse.

FC Barcelona

FC Barcelona

FC Barcelona

2 Comments

  1. Trist med ficktjuvar.
    Råkade ut för något liknande på metron i Paris men inget stals tack o lov.
    Maken var observant.
    Var också på fotboll, kul.
    Trevligt se alla dina bilder.
    Kram Titti

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej Titti

      ja det är så trist att behöva vara på sin vakt hela tiden. Tur att ni inte blev av med något.
      Kram Stina

      Radera

Tack för att du läser. Lämna gärna en kommentar.
//Stina