Sevärdheter Barcelona

Ciutat Vella Barcelona

Dag 1 Barcelona 
Hotellet som jag bokade heter Hotel Suizo och ligger precis mitt i Ciutat Vella eller Barri Gòtic som det även kallas. Vi startade dagen ganska tidigt efter frukost för att hinna se så mycket som möjligt.

Barri Gotic/Ciutat Vella

Barri Gotic är Barcelonas äldsta kvarter och det mest populära turistkvarteret i Barcelona vilket är lätt att förstå med tanke på den fantastiska arkitekturen med många små, trånga och pittoreska gator.

Barcelona



Plaça del Rei Barcelona



Santa Eulalia Barcelona Katedral

Mitt i kvarteret står den mäktiga katedralen där det finns ett stort torg framför med massor av folk, gycklare, säkert en och annan ficktjuv. Det är en mäktig byggnad.

Katedralen i Barcelona, som egentligen heter Santa Eulalia, är en gotisk katedral som utgör sätet för ärkebiskopen i Spanien.

Santa Eulalia Barcelona Katedral

Barcelona

Plaça Reial Barcelona

Vi hittade fram till ett annat torg som var lite av en större innergård där det fanns flera restauranger. Väldigt mysig plats men ganska livlig och något dyrare priser än på andra mindre torg.



Monument a Colom Barcelona

Vi tog oss vidare mot hamnen och stranden och såg Monument a Colom som är ett monument över den kände upptäcktsresande Christofer Columbus.

Monumentet ligger vid hamnen precis där La Rambla tar slut. Detta lär vara, enligt historien, den plats som Columbus landsteg vid år 1493 när han kom tillbaka efter sin första resa till Amerika. Columbus antas vara född i Genoa och efter en tid i Portugal slog han sig ner i Spanien.

Barcelona

Port Vell Barcelona



La Parella Barcelona

Vackra statyer


Barceloneta Barcelona

Vi fortsätter vår sightseeingrunda till Barceloneta och går utmed strandpromenaden. Man fick lite av en känsla att vara i Florida (även om jag aldrig varit där)
Vädret var fantastiskt och vi kunde lätt gå/sitta i t-shirt även om många gick med dunjackor, mössor och en del i päls. Vi tyckte det var riktigt varmt.


Vi såg några stackare som tog sig ett dopp i havet, där gick i alla fall vår gräns, men vi passade på att käka lunch på en restaurang precis på stranden.


Arc del Triomf Barcelona

Vi fortsätter vår promenad mot Arc del Triomf som en symbol för att välkomna alla besökare från hela världen. Triumfbågen i Barcelona byggdes för Världsutställningen 1888. Den ligger på Passeig Lluis Companys nära Parque de la Ciutadella.

Barnen och min dotters sambo till vänster

 Tyvärr höll det på med något bygge vid sidan så det förstörde bilden lite. På denna väg var det livat och väldigt mycket turister vilket jag kan förstå då det är en vacker plats och en helt fantastik triumfbåge.


Sagrada Familia Barcelona

Sagrada Familia Barcelona är väldigt maffig, det är en kyrka, men kallas basilika. Vi gick aldrig in.
Sagrada Familia är en väldigt stor basilika som ritades av den berömda arkitekten Antoni Gaudí. Det fullständiga namnet är Temple Expiatori de la Sagrada Família (Heliga Familjens Botgöringstempel)
Under 2010 hamnade basilikan på UNESCOS världsarvslista och anses därmed utgöra en kulturmiljö av stor betydelse för mänskligheten.


Sapporo Ramen Kitchen

Efter 21 600 steg var jag väldigt mör i knä och rygg och de andra var inte heller superpigga precis så vi avslutade dagen med en nudelsoppa även kallad miso ramen. Jag tog en vegetarisk variant och det var så himla god.

Grunden på ramen bygger på en smakrik buljong som hälls över nykokta nudlar och rejält med vegetariska tillbehör. Man kan också servera ramen med kyckling, fläsk eller lax. Efter middagen var det dags att vila kroppen även om sängen på hotellet var lika hård som en tegelsten och ljudnivån utanför störde sjukt mycket under hela helgen.

Barcelona

0 Comments

Tack för att du läser. Lämna gärna en kommentar.
//Stina