Kan man köpa vatten från en maskin?

Vattenmaskiner i Ban Phe

Har Du sett vattenmaskinerna som finns runt omkring i Ban Phe, dit du kan ta med dig en dunk och fylla upp med vatten för drygt 10 bath?

Vattenmaskin och dunkar

Vattenmaskinerna runt om i Ban Phe ser ut som på bilden nedan. Det är smidigt att köpa vatten på detta sätt. Du ställer bara in dunken som på bilden, sen stoppar du i mynt och trycker på den gröna knappen lite snett till höger om myntinkastet.

Ban Phe

Första gången fick vi hjälp av kille som var och tvättade. På detta ställe där vattenmaskinerna finns, finns det finns även allmänna tvättmaskiner.

Ban Phe

Pluppa in några bath i myntinkast och tryck på knappen



Dessa vattenmaskiner finns på vägen bakom Pinery Park Beach Resort området. Åk vänster vid utfarten på Pinery Park Beach Resort. Kör sen några hundra meter, ta nästa väg till vänster och kör på vägen ända fram till korsningen, vattenmaskinerna finns till höger. Det står stora vattentankar vid vägkanten.

Kan jag dricka vattnet från maskinen?

Vattnet funkar utmärkt att dricka, det gör vi alltid och ingen av oss har tyckt att det smakar konstigt eller blivit dåliga i magen. Det är ett väldigt smidigt att köpa vatten på detta sätt och billigt.

Det finns flera såna här vattenmaskin ställen lite överallt runt om Suanson/Ban Phe. Ofta finns där även allmänna tvättmaskiner i närheten eller på samma plats.




0 Comments

Tack för att du läser. Lämna gärna en kommentar.
//Stina