Hur hushåller du med dina resurser?

Lyx är trevligt, men inte till vilket pris som helst


Alla har väl någon gång sett lyxfällan där en eller flera personer lever över sin tillgångar och tror att deras plånbok är hur stor som helst.

Hushålla med resurser

Jag skriver ett inlägg tillsammans med Freedomfinance om hur viktigt det är att intressera sig för sin ekonomi. Ekonomi är ett begrepp som handlar om att hushålla med de resurser man har.


Ordet ekonomi kommer från grekiskans ord oikos och nomos som betyder ”hus” och ”lag”. Ekonomi är läran om hushållande med resurser i ett tillstånd av knapphet. Med andra ord hushållande av ändliga resurser i förhållande till ens önskemål och behov.


Pengar


Grundläggande kunskap

Som ung är det bra om man får en grundläggande kunskap om pengars värde och att det är bra att spara. Sparandet kan vara för oförutsedda utgifter, bilköp, framtida pension, kontantinsats till bostad, till resor eller varför inte till den där dyra märkesväskan.

Personligen tycker inte jag att du ska köpa elektronik, kläder, assessorer eller annat på avbetalning eller ha en massa olika krediter. Jag är fullt medveten om vi ibland behöver låna eller skaffa kredit, men allt beror på syftet.

Privatlån

Som normalinkomsttagare eller tex ensamstående förälder är det ibland svårt att spara en större summa pengar på kort tid, men man vill ändå kunna bo bra eller kanske ha en bil för att köra barnen till skolan och för att åka till jobbet. Då är det skönt att det finns möjlighet att ta ett privatlån

På Freedomfinance kan du jämföra lån och räntor mellan över 25 olika långivare. Här ansöker du på två minuter och kan låna upp till 600 000 kr . Du kan samla alla dina lån och få bättre överblick och bättre förutsättningar.

Att vara vuxen innebär att man kan göra som man vill - på sin egen bekostnad.

#Ekonomi #Husdrömmar #Lån #Pensionspar #Resor

0 Comments

Tack för att du läser. Lämna gärna en kommentar.
//Stina