Hoi An Del 1

Hoi An, Vietnam

Jag och sambon älskar Thailand, men ibland reser vi till andra länder i Asien. 

När vi åkte ner till huset i somras skulle vi vara borta i nästan två månader och tänkte då passa på att åka ut ur Thailand för att få nya dagar.

Vi började med ca 12 dagar i Ban Phe där vi har vårt hus för att sedan ta oss vidare till Vietnam. Jag hade kollat på flera resmål innan vi bestämde oss, men vi fastande för Hoi An som ligger utanför Da Nang.

Hoi An

Vi åkte taxi från Ban Phe till Don Muangs flygplats i Bangkok, sen flög vi från Bangkok till Ho Chi Mhin. Sen tog vi ett anslutningsflyg från Ho Chi Mhin till Da Nang. 


Taxi från Da Nang

Från Da Nang tog vi taxi till vårt hotell i Hoi An. Tyvärr var vi försenade, så den taxin vi hade bokat i förväg fick stå och vänta och vänta och vänta, men vi kom inte. Vi skulle ha landat klockan 00,25, men landade inte förrän kl 03,00.

The Earth Villa, Hoi An

Vi kunde inte ringa och förvarna att vi skulle bli sena eftersom vi inte fick någon information om att det skulle bli försenat. Vi flög med Viet Jet Air och nu i efterhand vet vi att de är kända för förseningar. Så ett tips, flyger ni med Viet Jet Air, se till att ha många timmars marginal för att minska risken att missa ev anslutningsflyg.


Detta är sängen på hotellet som vi bokade och jag kan lova att det var skönt att lägga sig i den efter flera timmars väntade, för att flyga i ca 1,25 timmar. Det var en enorm säng, man kunde lätta sova 3 vuxna alt två vuxna och 2 barn. Gott om plats alltså.

När vi var i Hoi An, vilket var i juli månad hade vi en vecka med strålande sol och inte en droppe regn. Värmen var nog bland det varmaste jag upplevt på många år. 

Vi hade konstant ca 37-40 grader i skuggan. Ibland blev det väldigt jobbigt. De dagar de var extremt varmt, valde vi att bara gå ut och äta och sen ligga vid poolen i skuggan och slappa.


Fortsättning följer......

0 Comments

Tack för att du läser. Lämna gärna en kommentar.
//Stina