Aptempel Ban Phe

Mata en apa och köp en matta 

Aptempel Ban Phe

Jag misstänker att du har besökt aptemplet i Ban Phe eller apornas tempel för att titta på de oskygga och ganska påstridiga aporna. Templet där aporna håller till ligger uppe på en kulle.

Aptempel Ban Phe

Aptempel Ban Phe 

Om du har för avsikt att mata aporna på Aptemplet i Ban Phe, passa även på att besöka Baan Mablao Cha-own och titta när kvinnorna skapar vackra hantverk av krajoodgräs. Du kan göra det före eller efter ditt besök vid aptemplet i Ban Phe.

Krajood-vävning 

Krajood-vävning i Thailand har en historia. Det är en mycket gammal form av hantverk som har överförts genom generationer. Krajoodgräs (Lepironia) odlas i våtmarksområden. Det är fascinerande att se processen där de förvandlar gräset till färdiga produkter.

Jag hittade två fantastiska mattor som jag köpte för 300 bath styck och det är nästintill gratis om du frågar mig med tanke på att det är ett hantverk. Det gick även väldigt bra att frakta hem mattorna till Sverige som udda bagage, de kostade inget extra. 

Ban Phe

I närheten av aptempel Ban Phe

Byn där tillverkning ligger är lokaliserad precis innan aptemplet på höger sida och här nedan är bild på byggnaden där man går in. Läs mer på deras hemsida: http://www.bankawee.com/

Köp mattor och korgar

På Bankawee kan du köpa väskor, mattor, korgar, lådor, tofflor, vaser och hattar mm för en fantastik billig peng. Det är inte bara billigt, det är en helt suverän kvalité och allt är fint och välgjort, det bästa av allt är att det är handgjort och självklart vill vi sponsra lokaltillverkning.
För mig är det helt obegripligt att dessa hantverk kan vara så billiga.

Korgtillverkning Ban Phe



Bankawees lager- och försäljningslokal

På bilden ser du Bankawees lager- och försäljningslokal. Du kan gå in och titta, känna, lukta och välja precis vad du vill köpa. Vi köpte två mattor, två lådor i olika storlekar och en underbart vacker väska av större modell. Väskan är av hög kvalitet och har genomgått kvalitetskontroll i varje produktionsprocess. 

Väskan från Bankawee är hållbar, färgen faller inte och den är tillverkad på så sätt att det ska motverka mögelväxt. Jag kan verkligen rekommendera er att besöka byn och dess tillverkning.

Ban Phe

0 Comments

Tack för att du läser. Lämna gärna en kommentar.
//Stina