Restauranger Ban Phe

Restaurangtips Ban Phe

Jag och Joachim gillar att åka runt och utforska när vi är hemma i Ban Phe.
Vi åker ganska ofta åker in till Ban Phe och ibland ända bort till Taphong och Klaeng.

Snart är det dags för en ny resa hem till Ban Phe och då kom jag osökt in på mat och de restauranger vi har besökt och testat.  Här kommer några restaurangtips i och runt om Ban Phe med riktigt god mat.

Ett tips: Våga prova mat från från s.k hål i väggen till lite dyrare restauranger och om du är osäker, välj ett ställe ett matställe där det sitter många thailändare. Då är maten garanterat bra.

Vissa av restaurangerna har Facebooksidor, klicka på rubriknamnet på respektive restaurang/café för att följa länkarna.

Restauranger Mae Ramphueng och Tapong

Coconut Resort (fantastiskt)

En bit från Mae Ramphueng ligger underbara Coconut Resort och Restaurang.
För att komma till 
Coconut Resort från Ban Phe, behöver du åka till Mae Ramphueng och ut mot Taphong. 

Kör sedan ut en bit på Sukhumvit för att sedan kunna svänga in på den halvdåliga vägen som tar dig till vackra Coconut Resort. Länk till Coconut Resort på Agoda


Rayong Resort

Rayong Resort är det stora hotellet som ligger vid havet när man åker mot Mae Ramphueng. Ta vägen till vänster när du kommer från Ban Phe. Det finns en stor skylt vid vägen som talar om ifall du är på rätt väg.
På Rayong Resort kan du bada i poolen, det är bara att fråga i receptionen.
Vi brukar äta en bit mat först som är lite dyrare än genomsnittet, men å andra sidan kan vi nyttja poolen och njuta.

Rayong Resort

Thanom Kitchen

Thanom Kitchen är en restaurang som ligger precis nedanför de två stora höghusen ligger precis utmed beachroad. På Thanom Kitchen är det lagom prisnivå.

BeeBee Food

BeeBee Food hittade vi av en slump efter att vi varit i Mae Ramphueng. Jag åt stekt ris med räkor och det var superbilligt, endast 13 svenska kronor.

Det finns många restauranger att välja mellan men i skrivandets stund kommer jag inte ihåg alla namnen.


Restauranger Suanson Ban Phe

Luckys Kitchen Pinery (perfekt)

Luckys Kitchen Mexican Food på Pinery Park Beach Resort lagar bla BBQ, stenugnsbakad pizza och västerländsk mat och Lucky bakar också. Luckys Kitchen har en bra prisnivå med tanke på läget.

Encilladas


Two Dow och Restaurangen på TDV 3 (mycket bra mat)

Det är samma ägare på både Two Dow och Restaurangen på TDV 3. Two Dow har öppet under lågsäsong och på TDV 3 under högsäsong. Hos Two Dow är det bra prisnivå med tanke på att det ligger inne på ett område.

Friterade räkor

Phe Pier Cafe Ban Phe (bästa burgarna för dem som äter kött)

Phe Pier Cafe Ban Phe har de bästa burgarna i hela Ban Phe. Pier Cafe har även vegetariska rätter och allt till överkomliga priser.

Bästa hamburgarna i Ban Phe

Inner Cake Café i Ban Phe (bra fikaställe)

Inner Cake i Ban Phe har massor med doda bakelser, efterrätter och drycker. Rekommenderas om du vill ta en go fika när du är inne i Ban Phe och shoppar.

Härliga bakverk och glass

Phe @ Break Rayong Bistro & Café

Phe@Break Bistro & Cafe finns inne i Ban Phe nästan mitt emot den nya stora marknaden under tak. Phe@Break Bistro & Cafe ligger på höger sidan om du kommer från vägen genom gamla Ban Phe. När vi var på Phe@Break Bistro & Cafe tyckte vi att de hade fin inredning och mycket att välja från menyn.


Sao och Som Fishing Park 

(Vet inte om Sao och Som Fishing Park är öppen)

Sao och Som Fishing Park har restaurang och även bungalows. Jag vet inte namnet på vägen, men här är en bild på skylten där du kör in till Sao och Som Fishing Park.

Du får ta dig vägen som ligger innanför beachroad vid Suanson beach. Fishing Parken är ett mysigt ställe för avkoppling, väldigt bra priser, jättegod thaimat.


Fishingpark Ban Phe

Hotell Novotel Ban Phe

Om du tar dig till Hotell Novotel och beställer mat i deras restaurang kan du visa upp kvittot för att få låna poolhandduk och bada i poolen vid Hotell Novotel. Maten är riktigt bra men något dyrare än genomsnittet.


Wong Beach Restaurang

Varför inte förena mat och bad på Wong Beach?
All mat vi ätit hos Wong är supergod och priserna är till belåtenhet.

Räksallad

Olearys s.b.d restaurang och Delikatessbutik 

Jag hade turen att vinna 5000 bath på Olearys s.b.d restaurang och Delikatessbutik för något år sedan och det var väldigt uppskattat. Först att vinna och sen hela 5000 bath. Inte alls alls. På Olearys s.b.d restaurang och Delikatessbutik är det stora portioner och lite dyrare än genomsnittet, men det är det helt klart värt varenda bath.

Köttbullar med mos


Mama's Tree Coffee & Meal ระยอง Ban Phe (en favorit)

Mama's Tree Coffee & Meal ligger i en byggnaden i gammal thailändsk stil och arkitektur . Alla fönster är i trä som kan öppnas och stängas. PÅ Mama's Tree Coffee & Meal kan du sitta ute eller inne. Du kan även gå upp en våning och sitta ute på "balkongen" Bra prisnivå men ägarinnan är inte jättebra på engelska.

Vägbeskrivning till Mama's Tree Coffee & Meal: Karta
Adress: Mama's Tree Coffee & Meal. Phe-Klaeng-Krum Soi 4 Tambon Klaeng, Amphoe Mueang Rayong, Chang Wat Rayong 21160, Thailand

Suanson

Bite 'n' Bike Cafè Ban Phe (en favorit)

Bite 'n' Bike Cafè är uppbyggt av containerkonstruktioner och ligger innan Mama´s Tree på högersida om du kommer från Ban Phe och åker utmed suanson mot Leam Mae Phim. På Bite 'n' Bike Cafè finns allt från frukost till dessert. Bite 'n' Bike Cafè har bra prisnivå och är väldigt mysigt

Ban Phe

Wangborn Pizzeria (riktigt bra mat)

På Wangborn Pizzeria finns allt från thaimat till pizza. Wangborn har supergod mat, bra priser och mycket trevlig personal. Jag älskar Wangborns tonfiskpizza och vårrullar.


Baan Neonpayom Wine & Steak House (härlig cocktailbar)

Baan Neonpayom Wine & Steak House kallas också djungelrestaurangen. För att komma till Baan Neonpayom Wine & Steak House kör du in höger precis vid Mama´s Tree.

Bra prisnivå, helt okej mat och goda drinkar. Baan Neonpayom Wine & Steak House är väldigt populär bland lokalbefolkningen. Baan Neonpayom Wine & Steak House tillverkar eget vin men det gillar jag inte alls. Vinet smakar alldeles för mycket finkel enligt mig.

ร้านอาหาร บ้านเนินพยอม | แกลง ระยอง

Moka Lounge Bar and Restaurant

Moka har västerländsk mat till ganska dyra priser. Det nya hos Moka är att det finns pool som jag tror att du kan bada i om du önskar göra det medan du väntar på maten.
Var ute i god tid för det brukar ta lång tid att få maten och åk inte dit hungrig.


Red Devil Restaurang

Red Devil Restaurang har jättegod mat, ligger lättillgängligt utmed vägen. Wattana och Fredrik som driver restaurangen är väldigt trevliga. Red Devil Restaurang ligger precis utmed vägen mot ChakPhong, Laem Mae Phim.

Jag kommer uppdatera med fler tips om restauranger men det finns många ställen att välja på.

Stinaz Resor

2 Comments

  1. Hej. Sofia restaurang är tyvärr stängd numera.

    Kan rekommendera Na Ja restaurang inne vid Wellington hotel mitt på Mae Rhumpung som ägs av en svensk med thaifru. Bra både farang och svenskmat där

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej

      Tack för din kommentar. Det är ju så, det tillkommer och försvinner restauranger hela tiden.

      //Stina

      Radera

Tack för att du läser. Lämna gärna en kommentar.
//Stina