Julafton i Nora

Vegetarisk jullunch i Nora 

Vi firade jul i Nora hos Johanna och Henke, men bodde på lilla hotellet i Nora. Både Johanna och Henke jobbade dagen innan julafton, men Johanna var ledig på själva julafton. Henke jobbade till 19.00

California Café i Nora

Dan före dopparedagen handlade vi det vi skulle äta på julafton och sen tog vi en promenad på stan.
Vi åt en mycket god lunch på California Café i Nora. Jag kan verkligen rekommendera California Café i Nora som har både fika och mat. Är du i Nora ska du besöka California Café. Jag åt California Cafés vegetariska jullunch som var himmelskt god. Joachim tog kyckling wrap som också var riktigt god.

Nora

Vegansk kost

Nora

Lilla Hotellet Nora

När vi hade ätit klart och strosat runt på stan gick vi tillbaka tillbaka till Lilla Hotellet i Nora för att vila. Sen när vi hade vilat någon timme gick vi hem till Johanna och Henke och eftersom de båda var på jobbet hade vi fått låna Johannas nyckel.

Jag förberedde grönkål och skinkan som Joachim och Henke skulle äta sen inväntade vi Johanna och Henke. När de kom hem från jobbet umgicks vi en stund och sen var det dags för oss att gå tillbaka till Lilla Hotellet för att sova.

Julafton i Nora

På julafton vaknade vi vid 08,00 och åt frukost på Lilla Hotellet. Vi hade rum i annexet vilket är perfekt. Frukosten var som en mindre julbuffé vilket Joachim tyckte var perfekt. För min del fanns det inte mycket vegetariskt men jag åt det som jag kunde äta och blev mätt ändå. Det är väldigt mysigt på Lilla Hotellet i Nora och vi kan verkligen rekommendera detta hemtrevliga ställe.

Vi gick över till Johanna efter att vi hade käkat frukost, duschat och fixat till oss.
Hemma hos Johanna tog vi det lugnt, kollade på tv och pratade. Framåt 12-tiden började vi förbereda julmaten. När allt var klart åt vi och njöt av tillbringa julen tillsammans som var väldigt avslappnad och lugn, en perfekt julafton helt enkelt.

Nora

Nora

Nora

Nora, Sveriges äldsta järnväg 

Efter någon timme gick vi ut på en promenad på Sveriges äldsta järnväg som idag endast trafikeras ideellt. Stationshuset som nu är turistbyrå

Nora

Julafton var som sagt lugn, harmonisk, trevlig och avslappnad. Mycket skönt.

Nora

Nora Stationshus från annan vinkel

Nora

Mycket gammalt lok

Nora

Nora Lokstall

Nora


Nora, Järnvägen

Nora

Förbjudet att beträda...

Nora

Lokstallet från annan vinkel


0 Comments

Tack för att du läser. Lämna gärna en kommentar.
//Stina