One Night In Bangkok

Vi landande i torsdags

Rått och kallt Sverige

Nu är vi hemma i ett blött, rått och kallt Sverige. Vi landande på torsdags morgon, flygresan gick bra med Lufthansa i en jumbojet från Bangkok. Det var det största flygplan vi någonsin flugit. En sak som jag har insett är att för varje flygresa vi gör, desto mer harig blir jag, borde det inte vara tvärtom egentligen?

Ogillar att flyga

Jag gillar verkligen inte start och landning och turbulens ska vi inte snacka om. Tror alltid vår sista stund är kommen. Om man tänker på det är Thailand helt fel land för mig egentligen, trots att jag verkligen älskar mitt Thailand. Hoppas jag kan bota min flygrädsla någon gång.

Vad gäller ryggen går det bra att flyga, det enda som är jobbigt är att jag får väldigt svullna underben (har kompressionsstrumpor) och sen gör högerbenet väldigt ont men jag biter ihop, det är jobbigt, men samtidigt värt det på ett sätt.

Bangkok

One Night In Bangkok

Innan vi flög till Sverige åkte vi till Bangkok en natt och sov på hotell. Vi bodde väldigt nära MBK, Siam Center och Discovery. Hotellet vi bodde på var okej men inte mer än så med tanke på vad vi betalade.


Bangkok
Jag utanför Central World

Central World

Bangkok
Gatan utanför Central World

Bangkok
Utsikten från vårt hotell HAPPY 3

HAPPY 3 Bangkok

Vi åkte till Bangkok på tisdagen och var framme vid 12-tiden och kunde checka in direkt. När vi hade varit på rummet och lämnat av våra grejer gick vi MBK och Siam Center som bara låg några 100-meter därifrån.

Bangkok
Vårt hotellrum


Poolarea
Poolen på hotellet, tyvärr under tak


Hur kan vi inte hotta något i Bangkok?

Vi hittade inte något speciellt faktiskt, trots att det var billigt och fanns massor med grejer att köpa. Vi var i köpcentret i några timmar och sen gick vi tillbaka till hotellet för att duscha.

Bangkok
Utsikt från gångvägen/bron över till MBK Köpcenter


Bussarna inne i Bangkok centrum

De bygger fler gånger över vägarna

Bangkok
Ingången till Siam Center

Siam@Siam Design Hotell Bangkok

Vi gick sedan iväg för att ta massage. Jag tog fotmassage och fotskrubb och Joachim tog oljemassage. När vi var klara gick vi till Siam@Siam Design Hotell för att käka middag.

Lamporna på taket på Siam@Siam

Detta hotell har en BBQ restaurang på 26-27:e våningen men tyvärr var inte den öppen eftersom det regnade lite. Vi gick istället in i själva restaurangen där man satt inne i en luftkonditionerad glas terrass.

Takterrassen på Siam@Siam

Utsikt över Bangkok

Tyvärr blev vi väldigt besvikna. Fin restaurang med utsikt över Bangkok men mat som var svindyr och inte alls god. Jag tog en tonfisksallad (fick rå tonfisk) och Joachim tog stek (fläskkött) med sallad. Joachim fick inte ens potatis eller något till (liten portion).  Till maten tog jag en cocktail och vatten och Joachim tog en öl och vatten. 

Dyr nota 

Notan slutade på 2500 bath vilket var helt sjukt. Normalt hade detta kostat ca max 500 bath, om ens det, på en vanlig restaurang och sen hade maten definitivt varit god.
Vi åt upp eller inte jag, det gick inte att äta allt. När vi vara klara gick vi upp på takterrassen för att kolla på utsikten.

Utsikt över Bangkok

Ta en hamburgare i lobbyn

När vi hade gjort det åkte vi ner till lobbyn och satte oss ute för att ta varsin öl och Joachim var fortfarande hungrig så han tog en hamburgare. Sen gick vi och la oss.

Tuk-Tuk

Kanalbåt

Dagen efter käkade vi frukost och tog oss ner till kanalen som låg strax bakom vårt hotell.

Kanalbåt


Kanalen

Jag på gångvägen vid kanalen till piren

Joachim

Åka båt

I den kanal kan man åka båt till en annan stadsdel i Bangkok där det finns fler köpcentrum, vilket vi gjorde. Du kan alltså gå, åka skytrain, tuk-tuk, taxi, buss eller kanalbåt. Kanalbåten kostade 18 bath för 2 personer.

Hua Chang Pier 

Vi gick av vid Hua Chang Pier och gick sedan till Central World Shoppingcenter och efter det gick vi till Big C Supercenter som låg på mittemot.

0 Comments

Tack för att du läser. Lämna gärna en kommentar.
//Stina