Tivedens Nationalpark

Njut av vildmarkskänsla i trolska skogar


Njut av vildmarkskänslan i ett kuperat och vilt skogslandskap med dramatiska sprickdalar, vackra skogssjöar, jätte block vid Stenkälla, utsikt från Trollkyrkobergen samt badstranden vid Vitsand. Den 22 juli åkte vi till Tiveden och vandrade i nationalparken.

Här börjar vår vandrings tur med en brand trappa, kämpigt.

Tivedens Nationalpark


Planera vandrings turen i Tiveden

Innan vi gick på vandringen planerade vi vilka rundor vi skulle gå då vi bara hade en dag.

Tivedens Nationalpark

Tivedens Nationalpark

Junker Jägares Sten

Vi kombinerade Vitasand-, Tärnekulle-, Junkerjägare-, och Stigmansrundan.
Under vår vandringstur utforskade vi Vitasandgrottorna, Stenkällehuvud, StenkällanVringelirövarna och Junker Jägares sten.

Vägvisare

Stora och lilla Trollkyrkan

Vi klev över stockar, rötter, stenar, gick genom grottor och upp på berg där vi hittade vidunderliga utkiksplatser. Solen gassade och det var riktigt bra väder och varmt. Det gick åt mycket vatten.

Jäger Junkers Sten


Vitsandstrand

Vi vandrade även för förbi Vitsandstrand men badade aldrig, även om det hade varit fantastiskt skönt. Tyvärr missade vi att packa ner badkläder.

Vitsands strand



Hämta vatten vid Tivedens huvudentré

Vi fick ihop totalt 8,5 km och i slutet var mina ban som spagetti efter allt klättrande och vattenflaskorna var tomma. Vatten finns förövrigt att fylla på vid Tivedens huvudentré.


Vägvisare

En magisk nationalpark med vild och orörd natur.

2 Comments

  1. Kul att jag hamnade på din blogg med så mycket intressant läsning. Tiveden kom vi till av en slump när vi svängde in på en liten väg med våran husbil, 2014. Blev helt frälst av den platsen, vi stannade och gick en stig till Stenkällan. Sedan dess har vi sagt att vi måste åka tillbaka och på den vägen är det men vem vet vi kanske hamnar där igen.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Hej och välkommen till min blogg. Härligt att jag kan inspirera och att du tycker att det finns mycket intressant att läsa.
      Ni måste absolut åka tillbaks till Tivedens nationalpark, drt är en fantastisk natur. Önskar att vi hade fler dagar, mrn vi åker nog tillbaka igen.
      Välkommen åter.
      Hälsningar Stina

      Radera

Tack för att du läser. Lämna gärna en kommentar.
//Stina