Mangrove träsk

Paknam Prasae

Jag och Joachim gillar att åka på äventyr och gör det titt som tätt.

Den 27 juli bestämde vi oss för att åka till Mangroveträsket/skogen Paknam Prasae
som ligger en bit bortom Laem Mae Phim och mot Klaeng. Här nedan ser ni en karta och det är en ganska bra bit att köra från Suanson beachroad till Paknam Prasae

Mangrove

Det går att köra lite olika vägar men vi gillar inte att köra på stora vägar och valde att åka på mindre vägar. Smidigt när man har motorbike. Vi har besökt det stora fartyget HTMS Prasae som ligger på land vid tidigare tillfälle och det kan ni läsa om här och HTMS Prasae.

HTMS Prasae

Nu när vi parkerade såg vi att HTMS Prasae var renoverat och nymålat och det såg riktigt fräscht ut. Men eftersom vi redan varit uppe på fartyget, valde vi att bara gå den 2,5 km långa promenaden i mangrove skogen.

Tuk-Tuk vid Paknam Prasae

Du kan välja att ta en tuk-tuk till ena sidan och gå från andra hållet eller göra som vi starta vid fartygssidan och gå hela vägen och ta tuk-tuk tillbaka. Det kostar 30 bath/person. Att gå i skogen kostar inget.


Här tar vi en liten bensträckare

Rayong

Utsikt över bron Paknam Prasae


Här är början på bro stigen i mangroveskogen



Inne i mangroveskogen är det fuktigt och väldigt svettigt, så det är väldigt skönt att komma till dessa öppna rastplatser med lite mer luft och bänkar att sitta på.

Mangrove

Mangrove


Här är en rastplats mitt inne i mangroveskogen vid Paknam Prasae

 
Rayong


En annan rastplats på vägen med lite mer luft och härligt fläktande vind.


Paknam Prasae

Paknam Prasae



Ett enda stort virrvarr av rötter av mangroveträd




Här kommer vi fram till en helt annan vegetation, som en sagovärld. Vi fick känslan av att vilja kasta oss ut i detta gröna hav av växter för att det såg så himla skönt ut.


Nu är vi strax framme vid av- och upphämtningsplatsen där det finns tuk-tuks




Karta över Paknam Prasae


Vår tuk-tuk och det var helt klart värt att ta tuk-tuk tillbaka för 60 bath efter 2,5 km promenad i otrolig hetta och en enorm luftfuktighet.



Fortsättning följer.....


0 Comments

Tack för att du läser. Lämna gärna en kommentar.
//Stina