Sista dagarna i Ban Phe
De sista dagarna hemma i Ban Phe passade vi på att njuta så mycket vi kunde. Vi åkte till Novotel och Rayong Resort, då vi tycker det är väldigt skönt att bada i pool: Det tycker vi båda och passade därför på att göra dessa utflykter.Nackdelen med att ta en dag vid en resort är att det ofta blir ganska dyrt om jag jämför med vistelse på stranden men det är det värt.
Bad på Novotel |
Palmer vid Rayong Resort |
Utsikt över Rayong Resort |
Kvällsmarknad Rayong
Vi åkte med vår vän Boy till Rayong och gick på kvällsmarknaden. Just den marknaden i Rayong hade vi inte besökt tidigare. Marknaden i Rayong är öppen månad och fredag.Flera marknadsstånd med kläder, prylar, mat och skor plus en massa annat |
En kväll fick vi chansen att skåda en dubbelregnbåge. Det var väldigt vackert och magiskt.
Dubbel regnbåge |
Suvarnabhumi Suite Hotell med robotar
Kvällen innan avresa mot Sverige tog vi in på hotell i Bangkok för en natt på. Vi gjorde det för att slippa stressa i väg mitt i natten från Ban Phe och behöva tänka på allt som vi behöver innan vi lämnar huset för en tid.
Vi hade bokat rum på Suvarnabhumi Suite Hotel som ligger ca 5-10 minuter från flygplatsen. Väldigt smidigt att bo där en natt.
Suvarnabhumi Suite Hotel har en liten pool och en väldigt mysig takterrass. Suvarnabhumi Suite Hotel har SPA, fitnesscenter och massage samt en massa robotstatyer.
Joachim och robotar |
Älskar att bada i varma pooler |
Utsikt från takterrass |
Bingsu café Bangkok
Om du går ut från Suvarnabhumi Suite Hotell hotellområde och går över vägen finns det en massa matvagnar och restauranger, det finns även ett flertal massageställen och ett Bingsu café.
Vad är Bingsu för något?
Bingsu, Patbingsu, uttalas patbingsoo, är en populär Koreansk dessert med en massa sötsaker, som kan innehålla hackad frukt, kondenserad mjölk, frukt sirap och röd bönpasta.
![]() |
Röd bönpasta |
Patbingsu desserten har utvecklats och nu kan du få den i massa olika smaker och för det mesta är det snöglass med frukt och glasskulor. Himmelskt gott och KALLT.
Historia Bingsu
De tidiga formerna av patbingsu bestod av rakad is och två eller tre andra ingredienser, vanligtvis röd bönpasta, tteok och jordnötspulver. De tidigaste formerna av patbingsu förekom under Joseondynastin (1392 – 1910).
Bingsu i olika smaker
Nu för tiden finns en mängd olika bingsusorter och smaker. Många bingsus följer nödvändigtvis inte traditionen och innehåller inte den röda bönpasta. Populära smaker är: grönt te, kaffe och yoghurt.
Jag beställde en bingsu med mango, mycket god.
Koreansk bingsu |
0 Comments
Tack för att du läser. Lämna gärna en kommentar.
//Stina